Nowo slår rekord i antalet anslutna sparare

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande

Uppstickaren inom långsiktigt sparande till pensionen har medvind. De senaste månaderna har föregående månads resultat i antalet anslutna sparare ökat med drygt 200% per månad. Nowo sparplattform skiljer sig från övriga alternativ på marknaden genom att Nowo erbjuder svenskarna att spara när de handlar istället för att spara när de avstår att handla.

– Givetvis är det glädjande att allt fler upptäcker Nowo som ett sätt att spara långsiktigt på. Vi säger inte till någon att sluta spara på andra sätt om de gör detta. Vad vi säger är att man bör kompletteringsspara med Nowo också. Vi är övertygade om att morgondagens pensionärer vill ha mer än vad som står i det orangea kuvertet. Att spara varje gång man handlar innebär många bäckar små som med en lite längre horisont kan bli väldigt mycket pengar. Denna typ av sparande som egentligen inte märks är väldigt attraktivt för svenskarna, det märker vi. Inte minst på antalet sparare som ansluter sig till oss. Säger Rutger Selin VD på Nowo.

Bakom Nowo står ett antal privata investerare så väl som riskkapitalbolaget NFT Venture. Bland ägarna syns entreprenören Andreas Bonnier som efter 30-talet år utomlands återvände till Sverige och såg den stora utmaningen som svenskarna stod inför vad gäller pensionen.

– Jag blev både förvånad och oroad när jag såg de stora utmaningarna med det svenska pensionssystemet. Att människor som jobbat hela livet riskerar att bli fattigpensionärer är inget annat är beklämmande. Genomsnittspensionen är 16.500 kronor i månaden före skatt. För kvinnor är den ännu mindre. Kvinnor får i snitt 67% av männens pension. Vi kan inte lita på att samhället ska ta hand om oss ekonomiskt när vi är äldre. Därför skapade vi Nowo. Att spara när man handlar är ett enkelt sätt att spara i vardagen utan att avstå och välja bort. För vi vet att människor inte vill kompromissa med sin livsstil idag, så enkelt är det. Nu har vi skapat Nowo och vi ser rekord i antalet anslutna. Det glädjer oss mycket att vi tagit fram en tjänst som verkligen kan hjälpa till att lösa en liten del ett av vårt samhälles största utmaningar, säger Andreas Bonnier, grundare av Nowo.