Intervju: Ta makten över din pension med vår pensionsexpert

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Spara till pensionen

I detta blogginlägg granskar vi pensionssparandets möjligheter och utmaningar tillsammans med vår pensionsexpert, Tommy. Han delar generöst med sig av sin expertis och gör sparande till pensionen enkelt och lättbegripligt. 

Tommy, kan du dela med dig av några av de vanligaste problemen som folk stöter på när det gäller sin pension?

– Absolut, en av de vanligaste utmaningarna vi ser är att många inte har en tydlig förståelse för sin nuvarande pensionsplan. Många vet inte var de står idag eller hur deras pension kommer påverkas av olika livsval. Dessutom märker vi att många inte tar hänsyn till inflation och förändringar i levnadskostnader när de planerar för sin framtid.

Citat från vår pensionsexpert: “De flesta tänker på sin pension ungefär en gång om året när det orangea kuvertet kommer.”

– De flesta tänker på sin pension ungefär en gång om året när det orangea kuvertet kommer. Då ser man att ens förväntade pension kanske inte riktigt motsvarar förväntningarna men man vet inte vad man ska göra åt saken. Då stoppar man huvudet i sanden och tänker inte på pensionen igen förrän nästa år. Det blir en ond cirkel där man blundar för verkligheten fast man borde ta tag i sin framtid och faktiskt se över sin pension eller starta ett eget sparande.

Hur kan då Nowo och Nowo Pension hjälpa till att adressera dessa utmaningar?

– Vår första uppgift är att skapa en klarhet kring den nuvarande pensionsplanen och identifiera potentiella brister. Genom att erbjuda skräddarsydd rådgivning kan vi hjälpa Nowos medlemmar att förstå konsekvenserna av sina val och justera sina planer för att bättre möta deras mål och förväntningar. Det handlar om att hjälpa medlemmarna att få ut så mycket av sitt pensionssparande som möjligt genom att till exempel minska avgifter och förbättra deras pensionsvillkor.

Varför är det så viktigt att ha bra pensionsvillkor och låga avgifter på sitt sparande?

– Bra pensionsvillkor och låga avgifter utgör en grundpelare för ett framgångsrikt pensionssparande. Genom att säkerställa förmånliga villkor och minimera avgifterna får medlemmarna möjlighet att maximera avkastningen på sitt sparande, vilket blir särskilt betydelsefullt på lång sikt. Ju lägre avgift du har, desto mer avkastning och ränta-på ränta-effekt kan du få. En hög avgift nallar annars av din avkastning vilket kan bli stora pengar över tid.

På vilket sätt kan ni hjälpa Nowos medlemmar att förbättra sina pensionsvillkor och minimera avgifter?

– Vi arbetar aktivt med att granska och hitta de allra mest förmånliga pensionsvillkoren för Nowos medlemmar. Vi kan pensionsmarknaden och har flera års erfarenhet av pensionsplaceringar och kan ge goda, personligt anpassade, ekonomiska råd. Första steget när man kommer i kontakt med oss är att man får svara på frågor om ens nuvarande livssituation och därefter kan vi anpassa våra råd till hur din ekonomi ser ut idag.

Hur påverkar dessa förbättringar pensionssparandet på lång sikt?

– En kombination av bra pensionsvillkor och låga avgifter skapar en mer hållbar och lönsam pensionsplan. Det innebär att varje investerad krona har större potential att växa över tid, vilket i sin tur påverkar den totala pensionssumman positivt.

På mötet, vad kan man som medlem förvänta sig?

– På mötet kan medlemmar förvänta sig en personlig och skräddarsydd genomgång av sina nuvarande pensionsplaner. Vi diskuterar deras mål, identifierar eventuella utmaningar och erbjuder konkreta lösningar för att förbättra deras pensionssituation. Mötet är en chans för medlemmarna att få klarhet och vägledning för sin ekonomiska framtid, och även ta tempen på sin ekonomi idag.

Citat från vår pensionsexpert: “Mötet är en chans för medlemmarna att få klarhet och vägledning för sin ekonomiska framtid.”

Kostar det något att boka ett möte med er?

– Det är helt kostnadsfritt för dig som är Nowomedlem att boka ett möte med oss. Detta är en exklusiv förmån för Nowos medlemmar.

Hur gör man om man vill få hjälp att se över sin pension tillsammans med er?

– Börja med att bli medlem hos Nowo. När du är medlem kan du logga in i appen och boka ditt möte. Det är superenkelt.

BOKA DITT MÖTE


Därför ska du boka din pensionsrådgivning med vår pensionsexpert:

⭐️ 9,5 av 10 i genomsnittligt betyg av de som haft ett rådgivningssamtal

⭐️ 100 % av alla som haft ett samtal skulle rekommendera det för andra

⭐️ 100 % upplevde att de fick större förståelse för sin pension

BOKA DITT MÖTE