Varför pensionsspara? 5 anledningar att starta ett sparande till din framtid med Nowo

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Spara till pensionen

Varför pensionsspara och tänka på pensionen? Det kan kännas avlägset och det kan vara svårt att föreställa sig hur ditt liv kan komma att se ut så långt fram i tiden. Men faktum är att det är viktigt att ta dig en funderare på pensionen redan nu. Och att ha ett privat pensionssparande kan vara en av de bästa investeringarna du kan göra för din framtid. I detta blogginlägg delar vi med oss av fem anledningar till varför pensionssparande är så viktigt och hur Nowo kan hjälpa dig att nå dina sparmål.

1. Du vill ha ett bekvämt liv efter pensionen

När du går i pension vill du kunna njuta av livet utan att behöva oroa dig för ekonomin. Då är det viktigt att ha tillräckligt med pengar på kontot för att klara av att täcka alla dina kostnader. Genom att ha ett privat pensionssparande kan du säkerställa att du har tillräckligt med pengar för att kunna leva ett bekvämt liv efter pensionen. Det kallar vi no worries-känsla det.

2. Det statliga pensionssystemet är inte alltid tillräckligt?

Borde det inte räcka med det statliga pensionssystemet? Det statliga systemet är utformat för att ge dig en grundläggande inkomst efter pensionen, men det är inte säkert att det är tillräckligt för att täcka alla dina kostnader. Du kan behöva ha extra besparingar för att täcka oplanerade kostnader. Samt att med enbart allmän pension och tjänstepension är det inte säkert att du kan leva gott på ålderns höst. För visst vill du väl ha lite guldkant på tillvaron också? Det är det inte säkert att din allmänna pension och tjänstepension räcker till.

3. Du kan dra nytta av ränta på ränta-effekten

Genom att ha ett privat pensionssparande kan du dra nytta av ränta-på-ränta-effekten, vilket innebär att dina pengar kan växa snabbare över tid. När dina investeringar växer, växer även avkastningen, vilket innebär att ditt sparande växer på lång sikt, utan att det kostat dig något.

4. Nowo erbjuder microsparande

Att microspara är ett enkelt sätt att spara pengar, eftersom det tillåter dig att spara små belopp utan att det känns allt för mycket i din vardagliga ekonomi. Och även om du sparar små summor varje gång så kan de växa till större belopp över tid. Många bäckar små blir tillslut en stor å, eller hur?

Microsparande kan också hjälpa dig att utveckla goda sparvanor och disciplin när det gäller din ekonomi. Att microspara passar alla, oavsett vilket lön. Det är också en bra startpunkt för att bygga upp ditt sparande, oavsett om du har en hög eller låg inkomst. Nowo har flera olika sparsätt där du kan microspara: Lönespar, Dagspar, Autospar och Stegspar.

5. Det är enkelt att spara med Nowo

Nowo din sparapp till pensionen och vi hjälper dig att spara till en guldkantad pension och skapa en no worries-känsla för din ekonomi som pensionär. När du sparar med oss investeras ditt sparande i Nowo Global Fund. Det är en aktivt förvaltad globalfond med högsta betyg för sin avkastning och med en årlig snittavkastning om 14,26% de senaste fem åren. Läs mer om fonden här.