Handla smartare online och skicka pengar till framtiden

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande

Vi alla behöver handla då och då, det kan vara allt från hygienartiklar till kläder. Nu kan du handla precis som vanligt på nätet samtidigt som du skickar pengar till framtiden och din pension.

Handla smartare via Nowo på nätet 

E-handeln fortsätter att växa kraftigt i Sverige och under 2018 handlade svenskarna för hela 267,9 miljarder kronor (källa). Att det är enkelt och bekvämt kan vara två avgörande faktor att näthandeln ökar.

När du väl behöver handla så gör det lite smartare genom att planera dina inköp och handla via NOWOs över 1 000 anslutna nätbutiker. På så sätt sparar du pengar utan att du tänker på det. När du har gjort ett köp får du en återbäring som sätts in till ditt sparande till pensionen. Du kan antingen handla direkt via NOWOappen eller via NOWOknappen på din webbläsare på din dator.

Läs mer om hur du kan handla på nätet via Nowo »

Handla med Nowoknappen

Martin ska ut och resa och behöver boka ett hotellrum. Han surfar in på Hotels.com via sin datorn och aktiverar Nowoknappen på sin webbläsare. Han bokar ett hotellrum för totalt 3 500 kr och får 7 % av köpbeloppet som återbäring till sitt sparande. Han får alltså 245 kr i återbäring från butiken. Då Martin är 30 år och planerar att gå i pension vid 67 år så beräknas återbäringen på 245 kr att växa och bli 2 116 kr.

Handla via Nowoappen

Sofie behöver köpa hem förbrukningsvaror såsom tandkräm, hudkräm, shampoo, balsam och tvål. Hon loggar in i NOWOappen, går till Butiker i menyn och söker efter Apotek. Hon får upp 5 olika apotek och väljer Kronans Apotek då det ger högst återbäring. Hon handlar precis som vanligt via appen. Hon handlade för totalt 181 kr och får 6 % av köpbeloppet som återbäring till sitt sparande, dvs. hon får 10,86 kr. Sofie är 25 år och återbäringen beräknas att bli 2 092 kr när hon är 67 år.

*Exemplen med Martin och Sofie är påhittade och de finns inte i verkligheten. Det syftar till att gestalta hur en medlems sparande med NOWO skulle kunna se ut.