Guldkanten – vad är den och hur lyckas vi få till den?

  • Kategori
  •  | Spara till pensionen

Vad är guldkant enligt Nowos medlemmar? Den frågan ställde vi för ett tag sen. Svaren vi fick kan sammansättas på ett enkelt sätt – Frihet. Frihet på olika sätt är vad våra medlemmar ser som den viktigaste beståndsdelen vid pensionen.

För många så var friheten lika med möjligheten att resa eller möjligheten att vila och ta igen sig, att inte känna sig tvungen att ”stämpla in”. Påfallande många sa också att Guldkanten betydde möjligheten att behålla samma ekonomiska levnadsstandard som när man jobbade. Och det är här väldigt många tyvärr får en otrevlig överraskning. Förväntan stämmer väldigt sällan överens med utfallet.

På sajten minpension.se kan man läsa att framtidens pensionärer med största sannolikhet kommer att få cirka 60 % av sin slutlön i pension. De ger exemplet att en person med en lön på 30 000 kronor kommer att få en pension på drygt 14 500 kronor efter skatt. Möjligheten att få Guldkant med denna verkligheten är som alla förstår begränsad. Det allra viktigaste sparandet är det som blir av och som långsiktigt får utvecklas.

Nowo uppmuntrar allt privat sparande och vårt mål är att göra sparandet så tillgängligt och roligt som möjligt. Nästan hälften av svenskarna sparar inte alls med pensionen i åtanke. Anledningen till detta är så klart mångfacetterad men en bidragande orsak är att det inte tidigare har funnits sparsätt som är utformade efter den sparandes förutsättningar och behov utan efter bankernas. Vi tror att de tänker inifrån och ut istället för utifrån och in.

Det vanligaste ordet som våra medlemmar förknippar Nowo med är ”enkelhet”. Att vi har lyckats få de två orden ”pension” och ”enkelt” i samma mening är något vi är otroligt glada och stolta över. TACK för det fina omdömet!

Om du känner någon som du tror behöver en guldkant vid pensionen eller varför inte dela din dröm, tipsa gärna om Nowo. Då får både du och din vän en kickstart på sparandet.