Spara mer med nyårslöften för ditt sparande

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Spara pengar - Tips & Tricks
  •  | Spartips

Vill du spara mer nästa år? Vi närmar oss ett nytt år med nya möjligheter och en chans till nystart för ditt sparande. För låt oss vara ärliga… 2023 har varit ett tufft år för mångas ekonomi. Med hög inflation, höjda räntor, höga elpriser och dyrare mat har många haft mindre pengar över. Då är det lätt hänt att man slutar att prioritera det långsiktiga sparandet och låter det stryka på foten. Men det är precis det du inte ska göra. Det är nu det finns goda chanser att vara med på resan uppåt igen och faktiskt spara mer. 

Nyårslöften för att spara mer 2024

Så sätt några nyårslöften kopplat till ditt sparande och låt 2024 bli året då du gör en nystart för din ekonomi. 

Förslag på nyårslöften för att spara mer

 

Följ upp ditt sparande varje månad

Spara mer: Följ upp ditt sparande varje månad

Att se ditt sparande växa är ofta motiverande för att spara ännu mer. Därför är detta nyårslöfte så himla bra för just ditt långsiktiga sparande. Gör det till en vana att räkna ihop alla dina pengar varje månad. Skriv upp hur mycket pengar du har sparat, typ i dina anteckningar på mobilen eller i ett excelark. På detta sätt kan du månad för månad följa ditt sparande och se hur det faktiskt utvecklas och om du behöver göra förändringar i din livsstil för att få ditt sparande att gå ihop. Just denna vana är så viktig för att få kontroll på din ekonomi.

 

Lär dig något nytt kopplat till sparande varje månad

Spara mer: Lär dig något nytt kopplat till sparande varje månad

Många känner att det här med sparande kan vara svårt för att du kan för lite. Därför är vårt nästa nyårslöfte kopplat till just sparkunskap. Försök lära dig något nytt om sparande varje månad. Det kan vara att läsa en artikel om inflation, lyssna på en ekonomipodd, läsa på om tjänstepensionen eller vad kolla upp vad ränta-på-ränta-effekten är. Det viktiga är att du fyller på din kunskapsbank och lär dig mer om sparande och ekonomi. Mer kunskap leder nämligen till mer medvetna beslut. Och medvetna beslut leder ofta till bättre avkastning. 

 

Ha ett långsiktigt sparande som blir av

Spara mer: Ha ett långsiktigt sparande som blir av

Oavsett om du hör till dem som lyckats hålla igång sparandet eller inte så är 2024 året då du verkligen ska se till att lägga en stabil grund för ditt sparande. Vad innebär det då att lägga en stabil grund? En stabil grund för ditt sparande innebär att du väljer att spara på ett sätt som är tryggt där du vet att ditt sparande alltid blir av. I Nowoappen kan du starta ett Lönespar på så lite som 100 kr/mån. Du väljer själv vilket datum du vill att sparandet ska ske. Det bästa är att sparandet dras samma dag som du får lön. Då hinner du inte se pengarna innan de flyttas till ditt sparande. 

Starta Lönespar

 

Ha en köpfri vecka i månaden

Spara mer: Ha en köpfri vecka i månaden

Prova att ha en köpfri vecka varje månad där du aktivt väljer att inte köpa något som du verkligen inte behöver. Skippa allt fika, kaffe och laga mat av det du har hemma. Det enda du får lägga pengarna på under den köpfria veckan är transport till och från jobbet. Du kommer märka hur mycket du faktiskt sparar på detta. Det är mer än du tror. 

 

Skapa cashbackvana

Spara mer: Skapa cashbackvana

Bli smartare med ditt sparande och skapa cashbackvana när du handlar. Som Nowomedlem har du ju tillgång till hundratals butiker, varumärken och tjänster som ger dig pengar till ditt sparande. Det enda du behöver göra är att få in vanan att gå via Nowoappen eller Nowoknappen när du ska handla. När du handlar via Nowo så får du tillbaka en del av kostnaden som rena pengar som sedan investeras i ditt sparande hos Nowo*. Detta är en vana som verkligen kan göra stor skillnad för ditt långsiktiga sparande. Du måste ju handla vissa saker, så varför inte göra det smart och få tillbaka en del av kostnaden?

 

Ta fighten med banken, försäkringsbolaget och elbolaget

Spara mer: Ta fighten med banken, försäkringsbolaget och elbolaget

Sänk dina avgifter och kostnader genom att bli ett proffs på att förhandla. Ring din bank, ditt försäkringsbolag eller ditt elbolag och fråga vad de kan göra för att behålla dig som kund. Ofta räcker det med ett samtal för att få effekt, men ibland kan också ett byte bli nödvändigt för att verkligen få ner kostnaderna. Det kan handla om tusentals kronor per år, så det kan det vara värt. Just nu är det extra stor konkurrens om dig som konsument, utnyttja det och ställ företagen mot varandra för att få bästa möjliga pris. Har du bolån så börja med att höra av dig till banken och be om ditt amorteringsunderlag. Det är som en signal till banken att du är på väg att byta bank, och då kommer de garanterat vilja matcha andra bankers erbjudanden.

 

Psst. du kan byta elbolag via Nowo och få cashback till ditt sparande. Vi har flera elbolag kopplade till oss. 

 

Så låt 2024 bli året då du tar kontroll över din ekonomi och skapar en stabil grund för framtiden. Det är aldrig för sent att börja spara för en bättre ekonomisk framtid. Ta det första steget idag och låt 2024 bli året då du har sparandet och din ekonomi i fokus.