Skriv framtidsfullmakt och känn lugn inför framtiden

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Övrigt

Skriv framtidsfullmakt har du kanske hört någon rekommendera någon gång. Men vad är det egentligen? En framtidsfullmakt är ett avtal mellan två parter där den ena ger den andra rätten att ta beslut och agera å deras vägnar i framtiden. Framtidsfullmakten träder in om den första parten blir oförmögen att ta beslut själv. Detta kan t.ex. handla om ekonomiska beslut, hälsa, vård och andra personliga angelägenheter där den som ger framtidsfullmakten vill låta någon den litar på ta beslut av t.ex. ekonomisk karaktär.

När är det aktuellt att skriva en framtidsfullmakt? 
Det är alltid aktuellt att skriva en framtidsfullmakt och det kan du göra redan i ung ålder. För när åldern tagit ut sin rätt eller om en olycka inträffar, kan det vara för sent. Det kan ofta ta ett tag innan en god man eller förvaltare har utsetts och då finns det risk att dina anhöriga, eller du som anhörig inte har några rättsliga möjligheter att hjälpa. Men med en framtidsfullmakt ges rättsliga möjligheter vilket kan innebära en trygghet för dig och dina anhöriga.

Räcker det inte med att skriva en vanlig fullmakt kanske du tänker… Nej, tyvärr inte. En vanlig fullmakt riskerar att förlora sin giltighet om fullmaktsgivaren har tappat sin förmåga att fatta självständiga beslut, något som exempelvis kan hända vid demens. Därför är det klokt att gardera sig. Skriv en framtidsfullmakt så slipper du oroa dig.

Vill du skriva en framtidsfullmakt och säkra upp vem som får ta beslut i ditt ställe? Ta hjälp av vår partner Familjens Jurist.

SE MER OM FRAMTIDSFULLMAKT

Pris: 1139 kr (ord: 1199 kr)
Använd koden: nowo22