Spara tillsammans till er pension

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande
  •  | Nyheter
  •  | Spara till pensionen
  •  | Sparskola

Visst är det härligt när man lever tillsammans med någon som du vill bli gammal med? Att en dag få sluta jobba och gå i pension tillsammans. Kanske fly kylan och mörkret i Sverige på hösten och vintern, eller flytta ut på landet. Ingen pensionsdröm är för stor eller liten, så länge ni förberett för pensionen. För visste du att den allmänna pensionen och tjänstepensionen beräknas bli ungefär hälften av lönen när ni går i pension… OM ni inte tar saken i egna händer och sparar lite själva också.

Det är här Nowos nya supersmarta funktion kommer in i bilden. Den kallas Nowo Connect och låter dig koppla ihop ditt sparande med någon annan, t.ex. din partner. Då får ni en gemensam pensionsprognos och kan enklare se hur mycket just ni behöver spara privat för att ha råd med allt ni drömmer om.

För att komma igång med Nowo Connect behöver du bara koppla på Nowo+ till ditt Nowokonto och sen bjuda in den du vill spara tillsammans med. Superenkelt! Det blir ju så mycket roligare med ett gemensamt mål, som ni båda kan följa. Här kommer några tips för att få koll på ert gemensamma pensionssparande.

1. SKAPA EN MÅLBILD

Fundera på hur ni vill leva när ni går i pension. Sätt upp en gemensam målbild. Koppla därefter ihop ert sparande med Nowo Connect och se hur just er prognos ser ut. Kommer pengarna räcka? Om inte är det ju dags att ta tag i det och spara lite mer.

2. SPARA PROCENTUELLT

Tjänar ni väldigt olika? Då kan det vara vettigt att spara procentuellt av er lön. Då känns det lika mycket i plånboken för båda och båda bidrar till sparandet efter sina egna förutsättningar. Man brukar säga att 5 % av lönen ska gå till långsiktigt sparande. Här gör ni såklart det som känns bäst för er. Men den procentuella fördelningen kan vara bra för att båda ska ha samma förutsättningar att spara, och att det inte blir allt för tufft för den som tjänar mindre.

3. HJÄLP VARANDRA

Är någon av er hemma mer med barnen eller gör andra saker som kanske inte drar in lika mycket pengar till hushållet, men får allt att gå runt? Då kanske ni behöver boosta den enes pension lite extra. Koppla t.ex. ert gemensamma kort (om ni har det) till Nowos sparsätt Autospar. Då dras en liten summa varje gång ni handlar.

SKAFFA NOWO CONNECT