3 anledningar att Microspara, när allt blir dyrare

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande
  •  | Nyheter
  •  | Spara pengar - Tips & Tricks
  •  | Spara till pensionen

Riksbanken höjer räntan, vilket betyder att bolånet blir dyrare. Inflationen är på cirka 9% vilket betyder att mycket du handlar också blivit dyrare. Det är framförallt viktiga saker som el, bensin och mat som gått upp i pris. Sånt som du helt enkelt inte kan skippa att betala för. Du behöver ju el i hemmet, mat på bordet och många av oss behöver bilen för att få vardagen att gå ihop. Så hur ska du då tänka med det långsiktiga sparandet nu när allt blir dyrare och du får mindre pengar i plånboken? Det allra viktigaste att ha med sig är att inte sluta spara. Men hur ska du då få sparandet att bli av? Vi har svaret och det kallas att microspara! Nedan har vi listat 3 anledningar varför du ska välja att microspara just nu.

1.

Att spara små summor ofta och regelbundet känns inte lika mycket i plånboken. T.ex. så kan du med Nowo välja att koppla ditt kort till vårt sparsätt Autospar. Då kan du toppa upp alla dina köp du gör med ditt kort med bara några kronor. För visst kvittar det om du betalar 500 kr eller 510 kr i matbutiken? Då kan ju lika gärna de där 10 extra kronorna gå till ett långsiktigt sparande, eller hur? Du kan också testa vårt sparsätt Dagspar, där du kan spara en liten summa varje dag istället. För visst känns inte 10 kr om dagen lika jobbigt, som 450 kr rakt ur fickan?

SE VÅRA MICROSPARSÄTT

2.

När du microsparar med Nowo investeras dina pengar i Nowo Global Fund. Och börsen går ju upp och ned hela tiden, det är normalt. Genom att spara lite men ofta så sprider du risken på bästa möjliga sätt då dina pengar investeras både när börsen går upp, och ner. När du microsparar får du helt enkelt en grymt bra riskspridning.

KOLLA IN FONDEN

3.

Om du slutar spara vid tuffare tider så riskerar du att gå miste om den ränta-på-ränta-effekt du kan få när du sparar på lång sikt. T.ex. Säg att du sparat ihop 50 000 kr och tar ut dessa och låter dem ligga på ett vanligt sparkonto i 20 år istället, ja då är de ju inte värda en krona mer efter 20 år. De kan till och med vara värda mycket mindre eftersom inflationen ätit upp en del av värdet. Hade du istället låtit dina 50 000 kr ligga kvar i t.ex. Nowo Global Fund, ja då hade de kunnat vara värda så mycket som 233 047 kr efter 20 år.

Tänk då om du hade låtit dina 50 000 kr ligga kvar hos Nowo, OCH fortsatt spara bara 15 kr om dagen.. Ja då hade du kunnat ha så mycket som 489 097 kr sparat. Det kan ju ge en hel del guldkant på pensionen, eller hur?

STARTA ETT SPARANDE

 

Obs. Alla investeringar är förenade med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet