Tips! Så här kan du spara pengar på sommaren

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande

På sommaren vill vi kunna unna oss saker och göra det lilla extra på semestern och det tycker vi på Nowo att du ska göra men vi tycker även att det är viktigt att du fortsätter spara under sommaren. Här ger vi våra bästa tips på hur du kan spara under sommaren.

1. Gör en plan
Att lägga upp en plan är viktigt, så sätt dig ner och ta dig tid för att göra en plan över vilka inkomster och utgifter du kommer ha under sommaren. Du kan sedan enkelt se vad du har att röra dig med och kan planera vad du vill lägga dina pengar på.

2. Planering
När det gäller sparandet så kan du faktiskt spara under sommaren utan att det syns allt för mycket i din ekonomi. Här krävs det lite planering. Som Nowomedlem kan du handla i anslutna butiker och få återbäring. Du handlar smartare och köper sådana saker du verkligen behöver men du får även pengar tillbaka till ditt sparande som investeras till ditt sparande i Nowo. Nowo har hundratals anslutna butiker online så oavsett vad du behöver i sommar så kan du få pengar till pensionen samtidigt som du handlar. Läs mer här.

3. Spara under lata dagar
Ibland kan det bli lite varmt i solen, vi blir rastlösa i tältet eller så kanske du vill ta en paus från resesällskapet. Det slutar med att du slösurfar lite i mobilen utan att egentligen ha något mål med ditt mobilsurfande. Ta alltid som vana då att se efter om det finns någon enkät i Nowoappen som du kan svara på. Då byter du din tid mot några kronor som går till ditt sparande och du har gjort något bra med ditt slösurfande.

4. Spara medan du njuter
Under semestern umgås du med familj och vänner. Du kanske äter goda middagar eller köper glass i någon kiosk på badstranden. Här kan du spara till dig själv samtidigt som du roar dig på semestern.

Med Nowos unika sparsätt Autospar sparar du en procentsats varje gång du använder ditt vanliga bankkort som du kopplat till Nowoappen. Om du exempelvis betalar en middag på 1 000 kr och har valt en sparprocentsats på 6 % så sparar du samtidigt 60 kr till ditt sparande. Du dricksar dig själv!

Vi på Nowo önskar dig en riktigt fin sommar och vi hoppas att du njuter av sommaren medan du sparar till ditt framtida jag!