Så kan du spara utan att snåla

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande
  •  | Spara pengar - Tips & Tricks

Så sparar du till framtiden, OCH får lönen att räcka. Här kommer fem tips som hjälper dig att spara utan att snåla!

1. HA KOLL

För kunna spara utan att snåla måste du ha koll på kontot. Ta reda på var dina utgifter sticker iväg och analysera dina köpvanor varje månad. På så sätt får du snabbt superkoll på var kostnaderna drar iväg, och var du kan spara in de där extra kronorna.

2. PRIORITERA

Vad är viktigt för dig? Är det att kunna unna dig i vardagen, eller slår du hellre på stort vid enstaka tillfällen? Prioritera och planera för utgifter som dessa, och se till att du använder Nowos sparsätt Autospar, då sparar du ju en liten summa även vid dessa tillfällen.

3. TIPSA & DELA

Att just dela med vänner är också ett bra sätt att spara pengar i vardagen. Dela Uber, matlåda eller varför inte Netflixkonto? Dela också med dig och tipsa en vän om Nowo så får du 100 kr till ditt sparande och din vän får 50 kr i startbelopp. Tipsa en vän »

4. BYT TID MOT PENGAR

När du har lite tid över kan du svara på enkäter i Nowoappen. Du blir belönad med pengar till ditt pensionssparande. Och det kostar inte dig någonting annat än din tid.

5. HA EN SPARTAKTIK

Ha en spartaktik som passar dig och din personlighet. För dig som har svårt att planera kanske det är bättre att lägga veckobudget? Ibland kanske till och med en dagsbudget kan vara på sin plats, under semestern t.ex.