Spartips #4

  • Kategori
  •  | Spartips

Här kommer ett fjärde spartips som har med hur du handlar mat att göra. Och detta spartips är ju extra viktigt nu när alla matpriser gått upp så mycket. Detta spartips handlar nämligen om att inte handla när du är hungrig…

Att handla hungrig kan vara en dålig idé av flera olika skäl. För det första kan det leda till att du köper mer mat än vad du behöver och har planerat, vilket i sin tur kan resultera i att maten går till spillo och att du slösar pengar. Dessutom kan det vara svårt att tänka rationellt när du är hungrig, vilket kan leda till att du köper mindre hälsosam mat än du egentligen hade tänkt dig.

En annan anledning till att inte handla hungrig är att det kan göra det svårare att göra bra val när det kommer till vilken mat du köper. När du är hungrig är det lätt att bli frestad av godis och annat onyttigt, och det kan vara svårt att motstå dessa frestelser om du inte har en plan på hur du ska handla.

En bra idé är därför att äta något innan man går och handlar, så att du inte blir hungrig under tiden du går i matbutiken. På så sätt kan du undvika att köpa onödig mat och göra mer hälsosamma val när det kommer till matinköpen.

Att handla hungrig kan alltså leda till att du slösar både pengar och mat, samt att du gör mindre hälsosamma val när det kommer till vilken mat du väljer att lägga ner i kundvagnen. Så om du vill undvika att låta hungern styra dina köp, ät något innan du går till affären så att du kan göra smartare inköp.