Du förlorar miljoner på att spara för lite

  • Kategori
  •  | Spara till pensionen

Hur mycket sparar du till pensionen? Alldeles för många svenskar är ovetande om hur mycket de kommer att få i pension den dag de slutar arbeta – och de sparar därför alldeles för lite.

En vanlig inställning bland oss svenskar är att det är så långt kvar till pensionen att det finns tid att tänka på pensionssparande senare. Men för att behålla din livsstil och din ekonomiska standard kommer du behöva cirka 80 procent av din lön den dag du går i pension. Det finns inte många som kommer upp i det utan ett privat pensionssparande. Är du dessutom under 45 år kan du vänta dig någonstans mellan 53-60 procent av din lön när du går i pension vilket förmodligen är långt under den ekonomiska standard som du är van vid.

Privat pensionssparande viktigt

För att du ska nå upp till en pension som motsvarar dina förväntningar behöver du alltså ha ett regelbundet och långsiktigt privat pensionssparande. Ju tidigare du börjar spara, desto högre blir din pension. De tidiga inbetalningarna är dessutom viktigare än de sena, eftersom de fortsätter att öka i värde under resten av ditt liv. De kan bli riktigt stora belopp vart efter tiden går. Så sluta tänka att det är lång tid kvar till pensionen, börja istället pensionsspara redan idag.

Det är enkelt att pensionsspara

Det finns många olika sätt att spara till pensionen, och det kan vara svårt att veta vilken sparform du ska välja eller hur mycket du ska spara varje månad. För dig som vill ha ett enkelt pensionssparande är Nowo ett bra alternativ. Med Nowo får du ett enkelt sparande där du utgår efter dina ekonomiska förutsättningar. Du kan välja mellan sex olika sparsätt, exempelvis kan du starta ett automatiskt Dagspar där du sparar en liten summa varje dag, eller så kan du spara när du handlar i hundratals anslutna butiker på nätet. Du kan också koppla ditt vanliga betalkort till den unika sparfunktionen Autospar. Det innebär att när du handlar med ditt kopplade kort så kommer din valda sparprocent automatiskt läggas på köpbeloppet och pengarna överförs sedan till ditt sparande hos Nowo. Du behöver inte göra några fondval utan Nowo placerar pengarna åt dig i Nowo Global Fund.

Spara miljonbelopp genom att leva som vanligt

En genomsnittlig svensk spenderar cirka 10 000 kr/månad på sitt primära betal- eller kreditkort. Om du är 30 år och konsumerar som en genomsnittssvensk med ditt och avsätter 6 % via Autospar till ditt pensionssparande och tar del av Nowos partnererbjudanden – så beräknas du få ut drygt 1 000 000 kr extra att leva för när du är 65 år. Med Nowo behöver du inte anpassa dig efter ditt sparande, utan sparandet anpassar sig efter dig – och du kan njuta idag samtidigt som du planerar inför imorgon.

Läs mer om NOWOs olika sparsätt