Så mycket kan din matkasse ge extra i pension

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande
  •  | Nyheter

Vill du också börja trygga din ekonomi i framtiden? Med ett pensionssparande som är baserat på din konsumtion får du balans i sparandet nu, och ekonomisk trygghet i framtiden.

Du behöver bara koppla det kort du vardagshandlar med till NOWO och välj hur många procent du vill toppa dina köp med. Standardinställningen är 3 % vilket brukar vara lagom att börja med. När du kopplat ditt kort är det bara att fortsätta handla som vanligt, så sköter NOWO sparandet.

För att visa hur stor skillnad ett sparande kan göra har vi tagit fram några exempel på vad det du handlar till vardags kan ge dig i pension när du Autosparar med NOWO.

MATKASSEN = 218 157 kr extra till pensionen
En genomsnittsfamilj handlar mat för ca 8000 kr i månaden enligt konsumentverket. Med en Autosparsprocent på 3 % blir det 240 kr extra per månad till sparandet. På 30 år blir det hela 218 157 kr tack vare ränta-på-ränta-effekten.

BILEN = 126 769 kr extra till pensionen
Vi vet att kostnaden för bilen varierar otroligt mycket men när vi frågat runt och googlat efter ett snitt landar det någonstans runt 3000 kr per månad. Det beror så klart på om du leasar eller äger bilen själv, hur långt du kör osv. Men har du en kostnad på ca 3000 kr för bilen per månad och betalar dessa med ditt kopplade kort med Autospar inställt på 3 % så blir det hela 90 kr extra per månad till pensionen. På 30 år blir det hela 126 769 kr extra till din pension.

BUSSKORTET = 39 439 kr extra till pensionen
Ett busskort kostar 950 kr idag, utan rabatter. Om du köper ditt busskort med ditt anslutna kort och har en Autosparsinställning på 3 % blir det 28,50 kr extra till pensionen varje månad. På 30 år blir det nästan 40 000 kr. Detta gäller ju bara en person. Tänk då en hel familj?

GYMKORTET = 21 128 kr extra till din pension
Det är viktigt att röra på sig för att öka chansen att leva ett långt och hälsosamt liv. Därför är det många som har ett gymkort. Priset på dessa skiljer sig mycket åt såklart men i detta exempel räknar vi med att ett gymkort kostar 499 kr per månad. Med en Autosparsprocent på 3 % blir det 15 kr extra till pensionen varje månad, och på 30 år blir det faktiskt 21 128 kr.

MOBILABONNEMANG = 14 085 kr extra till pensionen
Vad betalar du för ditt mobilabonnemang? I runda slängar 349 kr per månad tror vi. Om du Autosparar 3 % på det blir det ynka 10 kr i månaden, men det blir hela 14 085 kr när du går i pension. Samma här, tänk då en hel familj. Många bäckar små.

ALLA NÖJESABONNEMANG = 12 676 kr extra till din pension
Spotify kostar 109 kr, Netflix från 99 kr och så kanske du vill koppla av till en bra bok och då behöver du ett ljudboksabonnemang på ca 99 kr per månad. Det blir totalt 307 kr per månad på roliga abonnemang som kanske ger dig lite mer glädje i vardagen. Det fina med Autospar är att de inte bara kan ge lite guldkant på vardagen nu, sparfunktionen ser också till att det blir guldkant sen.

Om vi lägger ihop allt detta då?

Det blir faktiskt hela 432 254 kr extra till din pension.

Och då har vi inte ens räknat med alla köp utöver ovan nämnda.

BÖRJA AUTOSPARA