Spara till pensionen när du handlar

  • Kategori
  •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande

Spara till pensionen samtidigt som du handlar! Det är precis vad du kan göra om du sparar med Nowo. Det nya sättet att spara till pensionen på är anpassat för att du ska kunna leva här och nu – och baseras på hur mycket du spenderar i månaden.

Har du inte heller orkat tänka på pensionen ännu? Lugn, du behöver inte oroa dig. Nu finns äntligen det nya smidiga pensionssparandet som tillåter dig att kombinera nytta med nöje. Nowo är det nytänkande sparsätten som gör ditt pensionssparande enkelt eftersom du sparar samtidigt som du handlar. Det är framtaget för dig vill leva som du gör idag men som ändå vill planera för morgondagen.

Nyfiken på vad det innebär?
Läs mer om hur du kan spara med Nowos sparsätt Autospar »
Läs mer om hur du kan spara när du handlar online här »

Nowo – spara utan bekymmer

Så här skulle det kunna se ut för en person som sparar med Nowos sparsätt Autospar och/eller våra anslutna butiker som ger dig återbäring.
Lisa är 30 år och lever ett intensivt liv med familj, vänner och uteliv. Hon har nyligen flyttat in i en egen lägenhet efter att några år bott i andra hand. Hon jobbar heltid med en lön på ungefär 25 000 kronor i månaden. Eftersom hon inte har en fast anställning ännu har hon inte kommit igång med något eget pensionssparande. Hon vet att hon borde men varje gång pensionen kommer på tal tycker hon det verkar krånglig och komplicerat. Dessutom är det ju fortfarande så lång tid kvar innan hon går i pension så det hinner säkert och ordna sig, tänker hon. Det kommer att vara lättare att spara när hon har ett riktigt jobb och tjänar mer men just nu känner hon inte att hon kan avsätta en del av sin lön i pensionssparande. Hon tycker att hon behöver pengarna till andra saker som mat, kläder och nöjen. Och nu med den nya lägenheten vill hon gärna inreda fint och göra det riktigt hemtrevligt. Nej, hon behöver sina pengar här och nu och letar efter ett pensionssparande som hon inte behöver engagera sig i och som tillåter henne att njuta av livet.

Ett pensionssparande för alla

Nowo är till för dig och alla andra som på ett enkelt och långsiktigt sätt vill spara till pensionen utan att ändra sina vanor. Med Nowo skulle Lisa inte längre behöva känna dåligt samvete för att hon handlar eftersom hon faktiskt pensionssparar varje gång hon köper mat, resor, kläder eller går på bio. Och även små summor kan bli stora med tiden. Hon skulle inte heller behöva engagera sig i sitt sparande. Precis som hon önskar så sparar hon till pensionen enkelt och smidigt utan att hon märker det – varje dag.

*Exemplet med Lisa är påhittat och hon finns inte i verkligheten. Det syftar till att gestalta vem som skulle kunna ha nytta av NOWO.