Missa inga cashbackdeals! Här är din checklista inför årets stora fyndmånader

 • Kategori
 •  | Butiker
 •  | Mikrosparande - Ett smartare sparande
 •  | Nyheter
 •  | Spara pengar - Tips & Tricks
 •  | Spartips

På jakt efter cashbackdeals? Årets stora fynd- och shoppingmånad är i full gång. Det är röda prislappar, rabattkoder i överflöd och alla får det att se ut som att de har pressat priserna till botten. Det är lätt att ryckas med i köphysterin när alla får det att se ut som att priserna aldrig har varit lägre. Men här gäller det att behålla lugnet för att inte ryckas med.

För att hjälpa dig att navigera och göra så bra deals som möjligt har vi därför tagit fram den ultimata checklistan inför årets stora shoppingmånad. Så att du inte spenderar mer än nödvändigt, och inte missar några cashbackdeals. För det kan faktiskt skada din ekonomi på lång sikt.

Checklistan:

✅ Håll dig till listan

Ha en tydlig plan för vad du ska köpa och håll dig till den. Sväva inte iväg och låt dig inte lockas av priser som ser billiga ut under Singles’ Day, Black Week och Black Friday. Att köpa saker du egentligen inte behöver är det allra dyraste och det är dessa köp du ofta ångrar.

✅ Sov på saken

Hittar du något spontant som du vill köpa? Prova att sova på saken innan du genomför köpet. Ofta handlar det mer om vad du vill ha, än vad du faktiskt behöver. Och att sova på saken kan ofta minska det där extra “ha-begäret” som är så svårt att motstå just i stunden.

✅ Missa inga cashbackdeals

Se till att du går via Nowoappen när du handlar. Du som är Nowomedlem har tillgång till hundratals butiker som ger dig cashback till ditt sparande. Du kan också hämta och aktivera Nowoknappen i din webbläsare. Då ser du automatiskt vilka butiker som ger cashback, och du blir påmind så du aldrig missar cashbackdeals till ditt sparande.

Nowo har hundratals partnerbutiker som ger cashback till ditt sparande. Du hittar butiker som CDON, Jotex, Nelly.com, Lindex, Asos och många många fler.

Se alla partnerbutiker

✅ Hitta dina favoritbutiker

I Nowoappen kan du göra butiker du ofta handlar hos till favoritbutiker. Inför Black Week och årets julhandel är det smart att välja dina favoritbutiker så att du enkelt hittar dem i appen när det är dags att handla. På så sätt minskar du risken för att glömma bort dina cashbackdeals och gå miste om pengar till ditt sparande.

✅ Hämta och aktivera Nowoknappen

För att minska risken för att du glömmer bort att du kan få cashback så finns Nowoknappen. Nowoknappen installerar du i din webbläsare på din dator eller mobil (IOS) och blir sedan regelbundet påmind när du surfar hos en butik som erbjuder cashbackdeals. Då behöver du bara aktivera erbjudandet med ett knapptryck.

Hämta Nowoknappen till IOS
(Öppna länken i din mobil)

 

✅ Följ 40-regeln

Det brukar vara elektronikprodukter som är kraftigt rabatterade under Black Week och Black Friday. Då kan det vara ok att köpa något du behöver som är nedsatt med mindre än 40 procent. Men om du är modeintresserad ska du se till att följa den så kallade 40-regeln. Då satsar du på kläder, skor och accessoarer som är prissänkta med minst 40 procent.

✅ Håll koll på priserna

Varje år cirkulerar det rykten om e-handlare som höjer priserna inför Black Week för att få sina rabatter att se mer generösa ut. Men nuförtiden finns det tjänster som kan följa en varas lägsta pris. Du kan också använda dig av prisjakt eller pricerunner för att se hos vilken butik en vara faktiskt är billigast.

✅ Ta inget på avbetalning

Köp bara det du har råd med här och nu. Många butiker skyltar med att du kan dela upp din betalning till förmånliga villkor. Men förmånligt för vem egentligen? För dig är det ALLTID mest förmånligt att betala direkt.

✅ Tänk på din ekonomi som ett maraton och inte ett sprintlopp

När det gäller din ekonomi så påverkas den av dina spontanköp. Ofta till det negativa då det är oplanerade kostnader som går utanför din budget. Tänk långsiktigt när det gäller både din ekonomi och dina inköp.

 • Ställ dig dessa frågor innan du köper:
 • Behöver jag detta?
 • Är detta ett planerat köp eller ett spontanköp? Om det är ett spontanköp, sov på saken först.
 • Hur påverkar det min budget om jag köper detta? Måste jag dra in på något annat under månaden?
 • Hur påverkar det min ekonomi i det långa loppet om jag köper detta? Du kanske till exempel köper en kaffemaskin till ett bra pris. Men då måste du också räkna in alla kaffekapslar som du behöver köpa och som ofta är en dyr, löpande kostnad.

✅ Leta rabattkoder

Om du har något du planerat att köpa finns det några saker du kan göra för att få extra rabatter. Börja prenumerera på butikens nyhetsbrev till exempel. Sök också på butikens namn eller hashtag på t.ex. Instagram. Ofta har influencers rabattkoder som de delar med sig av till sina följare. Ofta kan du också få rabatt om du tipsar en vän om butiken.

✅ Lämna tillbaka

Passade inte kläderna, gillade du inte hörlurarna eller vad det nu än kan vara, lämna då tillbaka. Ja, vi vet att det kan vara jobbigt. Alla retursedlar och allt som ska förpackas till förbannelse, men det är värt det. Bara gör det!
Ett litet obs. bara… Beställ inte mer än du planerat att köpa. Det både tär på miljön och det finns risk att du blir avstängda från butiken om du köper för mycket och lämnar tillbaka i för stor utsträckning.

Avslutningsvis vill vi uppmana till att inte bidra till överkonsumtion. Köp bara det du faktiskt behöver och tänk till en extra gång. Och när du gjort det, se till att handla smart. Som Nowomedlem har du alla förutsättningar att fynda både till dig själv, och till ditt framtida jag.

Lycka till!


Vad är cashback?
Cashback betyder pengar tillbaka. Du kan alltså få pengar tillbaka på alla dina onlineköp du gör via Nowo. Nowo har hundratals partnerbutiker kopplade till sig som erbjuder cashbackdeals.

Hur får man cashback?
Du får cashback till ditt sparande genom att först gå via Nowo när du ska handla. När du går via Nowoappen så ser butiken du handlar hos att du kom via Nowo och att du är Nowomedlem. Som tack för att du handlar så betalar butiken tillbaka en viss procent (4% i genomsnitt) av ditt totala köpbelopp till ditt sparande.

Vem kan få cashback?
Alla som är medlemmar hos Nowo kan få cashback till sitt sparande. Det är ett sparsätt som Nowo erbjuder sina medlemmar som ett kompletterande sätt att boosta sitt sparande hos Nowo.

Läs mer om Cashback