Blackrocks vd oroar sig för framtidens ”köttberg”. Allt fler varnar om låg pension som inte kommer räcka… 🙁

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Övrigt

Allt fler varnar om låg pension och att pensionerna inte kommer räcka. Genom att spara med Nowo kan du bygga din egen framtida pensionsekonomi. 

Blackrocks vd Larry Fink tycker att fler stater, och dess medborgare, bör fråga sig hur dyrt det kan bli om vi lever mycket längre än i dag. (Foto: Alex Brandon/AP/TT)

Blackrocks vd Larry Fink tycker att fler stater, och dess medborgare, bör fråga sig hur dyrt det kan bli om vi lever mycket längre än i dag. (Foto: Alex Brandon/AP/TT) (Källa: Artikel från tidningen Realtid/Dagens Industri)

Någon som ser med bekymmer på tidens anda är ingen mindre än finansgiganten Larry Fink – medgrundare och vd för världens största pensionsförvaltare, Blackrock.

”Vi är så otroligt fokuserade på att förlänga våra liv. Men vi glömmer bort att prata om hur vi ska finansiera en längre pension”, säger han till Dagens Industri.

Själv kommer inte Fink med några konkreta förslag på hur problemet med framtidens nya köttberg, för att parafrasera socialdemokraten Per Nuder, ska lösas.

Men Blackrock-vd:n vidhåller att “det är ett problem – och att det måste diskuteras, inte bara på statlig nivå utan också bland oss privatpersoner.”

Läs hela artikeln hos Realtid »

Bygg din pensionsekonomi med Nowo

Undvik en låg pension genom att spara med Nowo. Det är ett smart och enkelt sätt att säkerställa att du har tillräckligt med pengar för en trygg och bekväm framtid. Våra unika sparsätt och medlemsförmåner som cashback och pensionsrådgivning gör det lättare för dig att skapa regelbundenhet i ditt sparande och bygga en stabil ekonomisk grund för din pension. Med vår femstjärniga, aktivt förvaltade globalfond kan dina pengar också växa över tid.

BÖRJA SPARA