Spartips #5

  • Kategori
  •  | Spartips

Här kommer ett femte spartips som handlar om hur du kan spara pengar på mat.

Att spara pengar på mat är något som vi alla kan göra, oavsett om vi lever ensamma eller har en stor familj att försörja. Ett sätt att göra det på är att använda rester från frysen, kylen eller skafferiet. Det spara båda pengar, tid och skapar utrymme för kreativitet.

För det första är det viktigt att vi alla lär oss att planera vår matlagning för att undvika att slänga mat som faktiskt skulle kunna komma till användning. Det kan i praktiken t.ex. innebära att du gör en veckomeny och handlar mat baserat på den. Då slipper du köpa onödiga saker som sedan hamnar i papperskorgen.

När det kommer till att använda rester från frysen, kylen eller skafferiet finns det en mängd olika sätt att göra det på. Till exempel kan du laga en enkel och god gryta eller soppa med hjälp av rester från grönsaker, kött eller fisk. Du kan också blanda olika rester i en sallad, eller använda dem till att göra en smarrig frittata eller paj. Eller varför inte en kreativ pyttipanna med rester från julbordet? Här är det bara fantasin som sätter gränserna.