Saknar du tjänstepension?

  • Kategori
  •  | Spara till pensionen

Dagens pensionssystem ger inte den trygghet och levnadsstandard som vi förväntar oss. Därför är det extra viktigt att du som saknar tjänstepension ser över din pension och sparar privat. Läs vad du kan göra för få samma förutsättningar som andra arbetstagare och ta del av branscherna som ofta faller utanför.

Det svenska pensionssystemet kan vara svårt att överblicka; inkomsten du får den dag du går i pension kommer från flera håll och består av tre delar. Den allmänna pensionen, tjänstepensionen samt privat pension från eget sparande. Hur det ser ut för just dig beror på hur mycket du arbetat, vad du tjänat och hur mycket du sparat själv.

Ingen tjänstepension

Trots att tjänstepensionen är så viktig finns det fortfarande yrken och branscher där tjänstepension ofta saknas. Några vanliga är IT-branschen, reklambranschen, konsultbranschen, hantverkare, frisörer, florister, kulturarbetare, restauranger, journalister och egenföretagare. Se den fullständiga listan på pensionsmyndigheten.se.

Saknar du tjänstepension eller har enskild firma då är det viktigare än någonsin att kompensera den delen med ett eget pensionssparande. Men många tycker att det här med pension är krångligt och att flera sparformer är dyra, kräver att du är aktiv eller helt enkelt inte är så förmånliga längre. Det bästa är att hitta ett sparande som passar just dig och din livsstil. Något som är enkel, lustfyllt och tillåter dig att leva som vanligt men ändå planera framåt.

Det nya pensionssparandet

Ett medlemsskap i Nowo erbjuder dig ett enkelt sparande varje dag. Nowo är en tjänst som bygger din framtid samtidigt som du handlar i din vardag. Varje månad avsätts en procentsats av det du handlar för i pensionssparande och du bestämmer själv hur många procent det är. Pengarna förvaltas helt av Nowo och du behöver inte göra någonting. Nowo är framtaget för dig som inte vill oroa dig för framtiden men ändå njuta av idag. Ju mer du använder kortet, desto mer sparar du.