Därför ska du spara till dina barns framtid med Nowo

  • Kategori
  •  | Nyheter

Varför ska du spara till barn med Nowo? Jo, det ska vi berätta!

Som förälder vill du ge dina barn de allra bästa förutsättningarna till ett bra liv. Du vill skapa trygghet och en no worries-känsla för dina barns framtid helt enkelt. Det är helt naturligt, och helt rätt. Det är ju faktiskt en del i ansvaret du har som förälder. Och det här med att känna en no worries-känsla för framtiden är ju något vi på Nowo brinner för. Därför har vi nu lanserat möjligheten att spara till dina barns framtid direkt i Nowoappen.

Att spara till dina barns framtid är en viktig uppgift för dig som förälder.

Genom att spara regelbundet till ditt barn kan du skapa goda förutsättningar för dem senare i livet och skapa en känsla av trygghet och stabilitet för både barnen, och dig som förälder. Det sparande du bygger upp kan vara ett bidrag till ditt barns framtida bostad, utbildning, eller ett ordentligt tillskott till det privata pensionssparandet.

Tanken med sparandet till dina barn hos Nowo är att du som förälder ska spara till dina barn fram tills den dagen de är mogna att “ta över stafettpinnen”. Då kan de antingen ta ut pengarna och kanske köpa en lägenhet, eller fortsätta spara till sin framtid. Du kan ha flera olika konton om du har fler barn du vill spara till. Pengarna du sparar är inte skrivna i barnets namn, vilket innebär att du som förälder själv kan avgöra när ditt barn är moget att ta över pengarna.

När du sparar till dina barns framtid i Nowoappen så investeras pengarna på ett ISK i Nowo Global Fund. Fonden har fem av fem stjärnor i avkastning hos det oberoende fondratinginstitutet Morningstar.

Sparandet till ditt barn kan växa

Genom att spara till barn i en fond så har du chansen att få sparandet att växa utan att du egentligen behöver putta in mer pengar. Du kan nämligen nyttja något som kallas för ränta-på-ränta-effekten på ditt sparande. Kort förklarat så innebär det att ditt sparande växer av sig självt över tid då du hela tiden kan få avkastning på redan avkastade pengar.

Läs mer om ränta-på-ränta-effekten här.

När du sparar på ISK så schablonbeskattas du varje år, vilket innebär att ditt barn inte kommer behöva skatta på den eventuella vinsten den dagen de tar över sparandet.

Starta ett sparande till dina barn