Så flyttar du dina fribrev och kan optimera ditt sparande

Ett av många sätt att förbättra din pension är att se över var dina fribrev är placerade idag och vilken avgift de omfattas av. Men vad är egentligen ett fribrev och hur kan du skapa bättre förutsättningar för dina fribrev så att de verkligen jobbar för dig?

Vad är ett fribrev?

Ett fribrev är en avslutad pensionsförsäkring som kan uppstå när du byter jobb. I genomsnitt har en tjänsteman 8 stycken fribrev, och genom att flytta dina fribrev kan du spara tusentals kronor. 2021 genomfördes en lagändring som gjorde det enklare och billigare att flytta dina fribrev och placera dem i fonder som du själv väljer.

Få kostnadsfri hjälp att placera och flytta dina fribrev

Som Nowomedlem har du kostnadsfri tillgång till våra pensionsexperter. Du kan enkelt boka in ett kostnadsfritt möte och få hjälp att se över hela din pension. Våra experter hjälper dig att identifiera vilka fribrev du har, vilka som kan flyttas, hur du kan sänka dina avgifter och hur du kan omplacera dina fribrev och maximera avkastningen över tid. Ju lägre avgifter och bättre pensionsvillkor du har, desto mer pengar blir det över till dig att spendera på ålderns höst.
BOKA MÖTE

Är det bra att flytta till fribrev?

Att flytta dina fribrev kan vara en bra idé. Men det beror helt på vilka avgifter och villkor dina fribrev omfattas av. Om du kan få en lägre avgift och bättre villkor kan det vara bra att flytta dina fribrev. Det kan vara ett bra sätt att ta kontroll över din pension och optimera avkastningen. Du kan t.ex. välja att placera en del av ditt kapital i Nowo Global Fund.

 

Kort om Nowo Global Fund:

✅ Aktiv förvaltning: Med Nowo Global Fund får du fördelarna av aktiv förvaltning. Våra erfarna förvaltare analyserar kontinuerligt finansmarknaden och tar strategiska beslut för att optimera investeringarna och öka avkastningen över tid.

✅ God avkastning över tid: Nowo Global Fund har levererat en årlig snittavkastning på 14,24% under de senaste fem åren.* 

✅ Vi prioriterar etiska och ansvarsfulla placeringar. Med Nowo Global Fund kan du vara säker på att dina pengar investeras på ett hållbart och samvetsgrant sätt. Se mer här.

✅ Topprankad hos Morningstar: Nowo Global Fund har fem av fem stjärnor för sin avkastning hos Morningstar.
MER OM FONDEN

Hur går en flytt av fribrev till?

Börja med att boka ett kostnadsfritt möte med någon av våra pensionsexperter. Du bokar ditt möte i appen här

När du bokat ditt möte börjar våra experter sammanställa ditt sparande, dina fribrev och försäkringar och tar fram underlag om vilka fribrev du kan flytta och varför det skulle gynna dig. Våra pensionsexperter tar dig genom hela processen och besvarar alla dina frågor.

På mötet: Mötet sker digitalt med någon av våra experter. De guidar dig igenom din nuvarande sparuppsättning och delar kunskap kring hur du kan förbättra ditt sparande. Ni går även igenom din ekonomiska situation idag och “tar tempen” på din ekonomi och anpassar mötet därefter. 

På mötet finns utrymme för dig att ställa alla frågor du kan tänkas ha om ditt sparande. Våra experter finns till för att hjälpa dig att ta medvetna beslut för din framtid och hjälper dig genom hela processen från sammanställning, till förbättringsförslag till faktisk omplacering av ditt sparande.

Boka ditt kostnadsfria möte med våra pensionsexperter och ta kontroll över din ekonomiska framtid.

BOKA MÖTE vector arrows

Pensionsrådgivningen genomförs av Nowos helägda dotterbolag Nowo Pension AB som står under Finansinspektionens tillsyn. *Historiskt sett är fonder ett bra sätt för att få dina pengar att växa. Pengar som du sätter in i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in.

illustration