Skapa en sparrutin: tips från Magdalena Kowalczyk

  • Kategori
  •  | Tips & Tricks

Skapa en sparrutin som du faktiskt håller. Här ger ekonomiprofilen och NOWOs ambassadör Magdalena Kowalczyk sina bästa tips.

Magdalena Kowalczyk hjälper dig skapa en sparrutin

Det gäller att göra det så enkelt för sig som det bara går. Ju lättare det är att spara, desto större är chansen att det faktiskt blir av.

Här kommer lite tips som gör det hela enklare att skapa en sparrutin.

 

  • Skaffa dig ett månadssparande där pengarna överförs automatiskt varje månad, gärna så fort de kommer in på lönekontot. Sätt ett autogiro, så slipper du ens se de pengarna och hinner därför inte ens sakna dem, men kan sova desto lugnare om natten. Du kan ha ditt månadssparande på ett sparkonto på banken, men allra bäst är det att ha sparandet på ett konto som kan ge ränta.
  • Sätt upp en regel för dig själv – för varje lyx du unnar dig i vardagen, vare sig det är en kaffe att ta med, en ny spelkonsoll eller det där drömplagget du trånat så länge efter – sätt även in typ 10% av beloppet du spenderade på ett sparkonto. Då blir hela köpet vuxet och rimligt liksom. Har man råd att lyxa till det har man också råd att lägga undan lite för en regnig dag i framtiden. Och du, placera gärna pengarna i någonting där de faktiskt kan växa lite också: ”förräntas” som man säger. Typ i NOWO Fund. Ju längre du har dem kvar där, desto snabbare växer de.
  • Sätt upp ett Autospar med NOWO-appen. Ställ in en liten sparprocent så att varje gång du använder kortet, så läggs det på en liten procent på priset på det du köper, oftast bara ett par kronor. Dessa går direkt in på ditt eget sparande. Du känner inte av att det försvinner några större summor, men många bäckar små gör att det blir en hel del över tid!

Lycka till!

LADDA NER NOWO-APPEN