Räcker verkligen inkomstförsäkring och A-kassa?

  • Kategori
  •  | Ett smartare sparande
  •  | Nyheter

Sverige är påväg in i en lågkonjunktur. Det innebär i att risken för arbetslöshet ökar. Vi ser det redan i framförallt techindustrin där det sker uppsägningar på löpande band just nu. När det blir lågkonjunktur förändras nämligen klimatet för företagen. Konsumtionen minskar och då minskar också bolagens intäkter. Det leder till att medarbetare behöver sägas upp. De i sin tur leder till att hushållen i Sverige får mindre pengar att röra sig med. Den så kallade köpkraften minskar. Så är du i en konjunkturkänslig bransch så kan ju detta kännas aningen deppigt, eller hur? Men det finns faktiskt sätt att skydda dig och din ekonomi från arbetslöshet, ellr sjukskrivning. För när bolagen tvingas säga upp medarbetare krävs det ofta mer av dem som är kvar. vilket i sin tur kan leda till sliten personal och i värsta fall utbrändhet.

Vi på Nowo vill att du ska kunna känna no worries för din framtid. Inte bara din framtida pension utan också här och nu. För det är ju faktiskt så att om du blir av med jobbet så kanske du inte har råd att spara långsiktigt längre. Och det är negativt för ditt pensionssparande och din avkastning över tid. Men vi har lösningen… Och den kallar vi för Nowo Trygghetsförsäkring.

Så skyddar vår försäkring din ekonomi

Nowos Trygghetsförsäkring är till för dig som vill skapa trygghet dig och din familjs ekonomi. För om du blir av med jobbet eller blir sjukskriven så kan det göra väldigt stor skillnad i plånboken, även om du har A-kassa och inkomstförsäkring. Speciellt om du blir sjukskriven eller är arbetslös längre än 150 dagar. Nedan kan du se skillnaden på hur din ekonomi rent hypotetiskt skulle kunna förändras om du blev arbetslös eller sjukskriven, även om du har A-kassa och inkomstförsäkring.

De 150 första dagarna om du har A-kassa och inkomstförsäkring

Under de första 150 dagarna har du rätt till A-kassans maxbelopp som är 26 400 kr varje månad. En del väljer att ha en så kallas inkomstförsäkring via t.ex. Unionen. Deras inkomstförsäkring täcker 80% av din lön som överstiger A-kassans tak. En liten trygghet kanske, men långt ifrån den lön du kanske hade när du jobbade. Därför är det smart att komplettera med vår Trygghetsförsäkring. Som du ser kan den bidra till en stor del av kakan under tiden du är arbetslös eller sjuk. Men efter 150 dagar händer någonting…

Efter 150 dagar…

Om du är arbetslös i mer än 150 dagar händer det något med din A-kassa. Den minskar och taket sänks till max 22 000 kr per månad. Efter 150 dagar slutar också många inkomstförsäkringar att gälla och försvinner helt. Då kan verkligen Nowos Trygghetsförsäkring vara en viktig del i det ekonomiska pusslet. Så skulle du ha råd att vara utan jobb eller vara sjukskriven? För bara 175 kr/mån kan du faktiskt försäkra en liten del av din inkomst och skapa ekonomisk trygghet för dig och din familj.

Mer om försäkringen

Källa: Arbetsförmedlingen
Källa: Unionen

Glöm inte att exemplen ovan inte är någon garanti utan din ersättning från A-kassan och andra inkomstförsäkringar beror på villkoren samt vilken lön du har.